Sponsoren

Mede dankzij onze sponsoren kunnen wij deze fotobeurs mogelijk maken

Beurs nieuws

Jan Vermeer ambassadeur van Nikon zal op zaterdag een lezing geven om 15:00 in theater Cerise met de titel Fragile. Daarnaast zal hij op de Nikon stand alle gangbare bodies maar ook de nieuwste camera’s meebrengen waaronder de Nikkor Z series waar de Nikon School trainers u alles over kunnen vertellen.

En op zondag komt een andere Nikon topper, wat te denken van Bas Uijlings de trouwfotograaf van Nederland en stiekem een beetje van de wereld gezien de prijzen die hij op internationaal niveau pakt. Een kijkje achter de schermen bij een van de allerbeste bruidsfotografen van de wereld. Zijn toonaangevende beelden zijn een voorbeeld voor vele trouwfotografen en inspireren door een andere kijk op fotografie. Bas gaat ver voor een bijzondere foto, heel ver. Hoe ver? Kom zondag langs om 15:00 uur in theater Cerise.

Nikon stand

De objectieven zullen natuurlijk ook niet ontbreken waaronder nieuwste series. Op de nieuwe schietbaan kunt u een selectie lange lenzen uittesten om zo de producten optimaal te beleven. 

 

Canon neemt naast de lenzen en bekende body’s ook 2 nieuwe producten mee naar De Fotobeurs; namelijk de EOS 90D en de EOS-1D X MARK II

Kom dichter bij de natuur met de nieuwe Canon EOS 90D
Een veelzijdige DSLR waarmee je dichter bij de actie komt, sneller foto’ss kunt maken en sublieme afbeeldingen van 32,5 megapixels mee kunt vastleggen. De EOS 90D beschikt als DSLR natuurlijks over een intelligente optische zoeker waarmee je bewegende objecten, zoals vogels in de vlucht, nauwkeurig kunt volgen en op exact het juiste moment je opname kunt maken. Informatie wordt over dit realtime beeld gelegd, zodat je op de hoogte blijft van elk aspect van de prestaties van de camera.

Van vogelkijkhut tot racecircuit

Volg de actie op de voet en leg prachtige beelden van vluchtige momenten vast. Snelle continu-opnamen, supernauwkeurige scherpstelling en superieure bediening maken deze camera tot het ideale toestel voor
iedereen die zich bezighoudt met fotografie van wildlife of sport en snelle actie. Zelfs bewegende onderwerpen worden gevolgd en blijven scherpgesteld dankzij de geavanceerde AF-systemen van EOS 90D. Of je nu opnamen maakt met de verbluffende optische zoeker van de camera of met het veelzijdige
variangle touchscreen, de scherpstelling is snel, nauwkeurig en precies.

Verbluffende beeldkwaliteit

Een 32,5 Megapixel APS-C CMOS-sensor werkt nauw samen met Canon's speciaal ontworpen DIGIC 8-beeldprocessor voor een fantastische beeldkwaliteit. Helderheid, kleur en kleurgradaties zijn overvloedig
aanwezig, terwijl ruis bij weinig licht tot een absoluut minimum wordt beperkt. De gevoeligheid kan worden uitgebreid tot ISO 25.600 voor opnamen zonder statief wanneer het donker is, terwijl een groot dynamisch
bereik ervoor zorgt dat details behouden blijven in lichte delen en donkere schaduwen. Het resultaat? Beelden die zuiver zijn en boordevol details – rechtstreeks vanaf de camera. RAW-bestanden kunnen in de
camera worden verwerkt tot JPEG-beelden dankzij de RAW-verwerking in de camera. Met Creative Assist kun je daarnaast je foto’s tot in detail bijschaven. Met de DIGIC 8-processor kunnen beeldaanpassingen worden gemaakt en kunnen meerdere versies van hetzelfde beeld worden gemaakt, elk met een andere look en feel.

FUJIFILM zal op de Fotobeurs aanwezig zijn met al het nieuws wat er dit jaar geïntroduceerd is. 2019 is een jaar geweest waarin FUJIFILM een veelzijdigheid aan producten heeft gelanceerd voor de professionele fotograaf, de serieuze amateur fotograaf maar ook voor de beginnende fotograaf. Daarmee is de FUJIFILM X-Serie een line-up geworden voor ieder wat wils.

Op de Fotobeurs zullen onder andere de nieuwe FUJIFILM X-PRO3 en de GFX 100 aanwezig zijn. En ook de FUJIFILM X-T3 en X-T30, FUJINON
XF16-80mmF4 R OIS WR, en de FUJINON XF8-16mm F2.8 R LM WR. Verder zullen de experts van FUJIFILM aanwezig zijn met alle camera’s en
objectieven uit de X-Serie en de GFX serie die beschikbaar zijn voor Touch & Try.


X-Photographer Marcel van Balkom zal op de zaterdag en zondag aanwezig zijn en lezingen geven over landschapsfotografie. Tevens staat Marcel op de stand om al je vragen te beantwoorden.


Zaterdag en Zondag
11:45–12:45 uur FUJIFILM | Marcel van Balkom – Landschapsfotografie met Midden-formaat en filter

Olympus timmert al jaren met groot succes aan de weg! Het vertrouwde merk kenmerkt zich
door doordachte innovaties en technologische vernuftigheden in haar hoogwaardige camera’s.
Vooral de laatste jaren gooit Olympus hoge ogen met de succesvolle PEN- en OM-D modellen,
die zowel door enthousiaste hobbyisten als professionele fotografen massaal omarmd worden.
Olympus weet met kleine, compacte camera’s met verwisselbare objectieven zelfs een
beeldkwaliteit te overtreffen van die van spiegelreflexcamera’s.

Talloze testen en reviews wijzen uit dat Olympus de laatste jaren uitgegroeid is tot een van de
beste merken op de markt. Het merk investeert fors in nieuwe technieken en heeft de
traditionele spiegelreflex camera jaren geleden al achter zich gelaten. Compacter, lichter en
beter: dat zijn de woorden die de producten van Olympus kenmerken. DPreview.com
bekroonde bijna de gehele OM-D line-up met een Gold Award. Ook onafhankelijke testen
prijzen deze camera’s om hun kwaliteit en innovatie technologieën. Daarnaast is ook design één
van de paradepaardjes van het merk, zo getuigt de nieuwe PEN , die uiteraard tijdens Nature
Talks te bewonderen en uit te proberen is.

Olympus maakt camera’s met zeer unieke features. Voorbeelden hiervan: een 5-assige
beeldstabilisatie in de body, Live Composite modus voor het fotograferen van sterrenbanen en
50 MP High Res Shot voor nóg meer details. Daarnaast geeft een handige app als Olympus
Image Share de mogelijkheid camera’s volledig te bedienen vanaf een smartphone of tablet,
waarmee de creatieve mogelijkheden van de gebruiker ongekend zijn. En zo is er meer. Veel
meer. Maar wat voortdurend in het oog springt zijn oogstrelende camera’s die een ongekende
beeldkwaliteit leveren.

Op De Fotobeurs kunt u kennis maken met een sterk assortiment PEN- en OM-D camera’s,
alsmede het uitgebreide lenzen-portfolio. Visionair Arend Spaans en medewerkers van
Olympus zullen uw vragen beantwoorden en kennis laten maken met hun uitgekiende
producten. Ervaar zelf waarom Olympus door steeds meer professionals omarmd wordt.
Bezoek de gratis Olympus lezingen en productdemo’s:

Zaterdag

-Macro fotografie: Focus Bracketing & Stacking 10:10 – 10:50 uur 
– Down to earth 13:00 – 14:00 uur

Zondag

–Macro fotografie: Focus Bracketing & Stacking (zaterdag en zondag 14:25 – 15:00 uur)  
– Down to earth 13:00 – 14:00 uur

Sirui, Capturing Your Imagination! 

Statieven zijn al eeuwen oud maar nog altijd onmisbaar binnen de fotografie. En waarom? Die vraag is simpel te beantwoorden. Het gebruik van een statief voorkomt onder andere bewegingsonscherpte. Maar voor welk statief kies je? Wie kiest voor een statief van Sirui, kiest voor honderd procent betrouwbaarheid, kwaliteit, stabiliteit en gebruiksgemak!

Voor iedere fotograaf het juiste statief

Wat voor type fotograaf jij ook bent, Sirui heeft voor iedere fotograaf het juiste statief in het assortiment. Van een ultra-lichte en compacte UltraLight, uiterst fijn uitgevoerd met slimme details, tot de robuuste broadcast videostatieven met hun vloeiend bewegende videokoppen. De statieven van Sirui zijn het toonbeeld van goed ontwerp en perfecte productie.

Zeven statieffamilies

Sirui onderscheidt zeven statieffamilies, eigenlijk acht, want in de Reporterreeks zijn zowel statieven voor fotografie als voor filmen te vinden. Binnen de series zijn de statieven zoveel mogelijk afgestemd op het beoogde gebruik. Zo is een traveller vooral gemaakt voor reizen. Dat zie en merk je aan de slanke bouw en het lage gewicht. Een Reporter daarentegen is met name bedoeld voor zwaar en ruig werk. Niet voor niets is deze lijn voorzien van dikke buizen en robuuste scharnieren. De W-serie statieven van Sirui zijn echte outdoor tools: sterk en waterdicht. Deze statieven zijn uitgevoerd met een door Sirui zelf ontwikkelde WPS, water proof sealing system, dat het binnendringen van water in de statiefbenen en -scharnieren verhindert. Dit statief is dus niet alleen waterbestendig, maar echt water- en stofdicht. Deze bijzondere eigenschap maakt dat de W-serie statieven voor het echte survivalwerk geschikt zijn.

Zes jaar garantie

Sirui staat bovendien garant voor perfecte dienstverlening en biedt zes jaar garantie. Voor welk statief of welke statiefkop van Sirui je ook kiest.

Het werken met een statief levert veel voordelen op. Het zorgt voor meer stabiliteit en rust in je beelden en je kunt nét wat creatiever zijn met je sluitertijden. Toch brengen statieven ook nadelen met zich mee. Vaak zijn ze behoorlijk zwaar, waardoorhet een hele opgave is om ze mee te nemen. Zijn ze niet zwaar, dan zijn ze vaak niet stevig genoeg. De statieven van Leofoto bieden uitstekende oplossingen voor deze nadelen.

Statieven met ieder een eigen specialiteit

Het Leofoto assortiment bestaat uit verschillende series, met ieder een eigen specialiteit. Zo is de Ranger Serie lekker allround, compact en wordt deze standaard geleverd met een balhoofd. Ideaal als je op zoek bent naar een complete kit! De statieven uit de Hiker en de Armour Serie zijn voorzien van een instelbare middenkolom, zodat je ze snel in hoogte kunt verstellen. Perfect voor natuur- of sportfotografie! De Traveler statieven zijn, zoals de naam al zegt, heel geschikt voor op reis. Ze hebben namelijk 4 pootsecties, waardoor ze heel compact in te klappen zijn. Voor wie op zoek naar extreme degelijkheid en een flinke werkhoogte is er de Mountain serie. Deze statieven zijn extreem stevig en de grootste variant heeft een maximale hoogte van maar liefst 1.80 meter!

Sony A9 Mark II (ILCE9M2B.CEC)

De Sony A9 Mark II body is de professionele systeemcamera voor de sport-en vogelfotograaf. De camera heeft namelijk ongelofelijk veel mogelijkheden! Sony heeft alle feedback van sportfotografen verwerkt in deze opvolger van de A9. Met een 5-assig stabilisatiesysteem bent u altijd verzekerd van stabiele beelden, ook wanneer u vanuit de hand fotografeert! Ook het maken van video’s verloopt probleemloos dankzij de snelle BIONZ X-processor. Eventuele ruis wordt tot een minimum gebracht en uw beelden worden snel verwerkt. Het autofocussysteem van de Sony A9 mark II bestaat uit maar liefst 693 AF-punten die tot wel 93% van het beeldvlak in beslag nemen. Zo kunt u met de camera bewegende onderwerpen probleemloos blijven volgen.

De CMOS-sensor beschikt over geïntegreerd geheugen waarin tijdelijk grote data kan worden opgeslagen, waardoor de uitleessnelheid tot 20 keer sneller is dan bij normale sensoren. De processor werkt met een front-end LSI om de snelheid te garanderen bij AF/AEF. Bovendien garandeert de zoeker een beeld dat vrij is van black-outs, uniek in de camerawereld, ook wanneer u meerdere shots achter elkaar neemt. Zo heeft u een niet doorbroken zicht op uw onderwerp, zelfs tijdens het fotograferen! De high-speed, trillingsvrije sluiter zorgt voor nog meer opnamemogelijkheden. De A9 mark II biedt 10fps met gebruik van de mechanische sluiter, dat is twee keer zo snelheid van zijn voorganger. 

De Sony A9 mark II systeemcamera bevat een dubbele SD UHS-II-geheugenkaartsleuf. Aangezien u twee SD-kaarten tegelijk in de camera kunt plaatsen, kunt u langer fotograferen en uw beelden afzonderlijk van elkaar opslaan of direct een back-up maken. Bediening verloopt via het kantelbare touchscreen LCD-scherm en de vernieuwde knopontwerp. Bovendien is de mount voorzien van een beschermende coatinglaag, wordt vuil automatisch afgestoten.

De Sony A9 Mark II volledige weersbestendigheid is verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Zo zijn de carrosserienaden, deksel van batterijcompartiment en deksel van media sleuf versterkt. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het meenemen van uw camera op reis, wanneer het regent of als u de natuur in gaat. Het kantelbare LCD-display staat u toe ook te fotograferen vanuit lastige hoeken. U kunt via de geïntegreerde WiFi direct uw beelden delen met uw team of derde partijen. Daarnaast kunt u voice memo’s opnemen met de camera. Dit is een geweldige toevoeging voor de professionele sportfotograaf!

Belangrijkste kenmerken van Sony A9 mark II (ILCE-9M2):

 • Full frame Systeemcamera
 • Vatting: Sony-E (FE)
 • Aantal megapixel: 24.2
 • BIONZ X Image Processor
 • 5-assig geïntegreerd stabilisatiesysteem
 • Aantal focuspunten: 693
 • Scherm: 3″ LCD met touchscreen
 • Zoeker zonder black-outs
 • 20 frames per seconde met behoud van scherpstelling
 • Video: 4K, Full HD
 • Elektronische sluitertijden tot 1/32000s (electronisch)
 • Elektronische sluitertijden tot 1/8000s (mechanisch)
 • Ethernet-poort voor bestandsoverdracht
 • Geheugen: 2x SD-kaartingang
 • Voice memo functie

Shimoda Designs

Speciaal gemaakt voor avonturiers. De Explore van Shimoda Designs is perfect op het lijf geschreven voor fotografen die graag in de natuur zijn. Oprichter en product designer Ian Millar vond de inspiratie voor een nieuwe lijn aan rugzakken door zijn eigen ervaringen op dit gebied. Ook hij trekt er graag op uit en vond het tijd worden voor een rugzak die goed past bij fotografen die het avontuur in de buitenlucht opzoeken. 

Na een lange ontwikkelingsfase kwam Shimoda Designs met de Explore-reeks. In deze rugzak neem je niet alleen je cameraspullen mee, maar ook de essentiële benodigdheden voor een stevige hike. Door de modulaire opbouw bepaal jij precies hoe de indeling moet zijn. Meer ruimte nodig voor je camera en bijbehorende lenzen? Geen probleem! Je hebt namelijk de mogelijkheid om een extra insert in de Explore te plaatsen.

Veel aandacht ging eveneens uit naar een hoog comfort-niveau. Als je van plan bent om een lange wandeltocht te ondernemen, moet een rugzak niet het beperkende onderdeel zijn. Om geen last te ondervinden, keken de ontwerpers van Shimoda Designs goed naar het draagcomfort van de Explore. Zodoende is onder meer het harnas in hoogte te verstellen en zijn er verschillende straps te verkrijgen, waaronder ook speciale versies voor vrouwen. Op die manier worden vervelende drukpunten vermeden.

De Shimoda Designs Explore, de ultieme rugzak voor avontuurlijke fotografen. De reeks wordt gevormd door drie versies, die verschillen in grootte. De keuze bestaat uit 30, 40 en 60 liter. Kom zelf ervaren hoe de Explore aanvoelt. De stand van Shimoda Designs vind je in zaal New York.